fredag 11 december 2009

Tiden går

Ojdå, vad tiden går...
Här har hänt en del (som vanligt).

I somras la vitbukarna fyra ägg som honan ruvade så fint...ända tills de skulle kläckas. Hon övergav ungarna när de var på väg ut ur äggen så fyra ungar låg där halvt ut ur äggen...döda. :(
Så fick de vila ngr veckor och vi gjorde holken redo med nytt bomaterial. Ytterligare fyra ägg lades och när det var ngr dagar kvar såg vi liv i två av äggen iaf. Insåg att honan lämnat äggen IGEN och tog in de två "levande" och la i kläckaren. Tyvärr hade hon redan lämnat dem för länge för de dog i äggen. Nästa sommar får hon behålla ett ägg och öva på och så tar vi in resten.

Pippi-Liten och Heike la ÄNTLIGEN två befruktade ägg! Den minste såg lite klen ut så den tog vi in och handmatade. Det blev en söt hona som går under arbetsnamnet "Lilla Grå". Lilla Grå har enormt mkt "jag" och liknar båda sina föräldrar på det sättet.

Även Gudrun och Pyret lyckades få till det i år!
Men de övergav ungen andra dagen så då fick "Pys" flytta in och få välling. Pys har också enormt mkt "jag" och räds inte att använda sin näbb när det inte passar. Pys härmar våra aror och säger "Heeeej", "Haaallllåååååå", "Gottigottgottgott", "Pusspusspuss" etc. En individ som suger tag om hjärtat omgående!

Emil och Diana lyckades få till ägg i år med men det blev bara en en unge. Eftersom hon kläcktes en sen söndag när vi spelade Wii fick hon namnet "Wakeboard Wii af Landön" men kallas Wakie ;) Som alla kakaduabebisar är hon en oerhört kelig och mysig fågel!

Ludde är sedan midsommar på de stora gröna vidderna :(
Några dagar senare hämtade vi hem Truls - en odåga till rottweiler-bordercollie-labrador!

Han har ärvt sin mammas förkärlek till skor och än så länge avverkat fem par för matte. Den ganska nyrenoverade hallen är ett minne blott - Truls tyckte det behövde göras om och har snart krafsat hål in till badrummet. Ytterdörren är sönderriven både på in- och utsida.
Ruffe hade lite svårt för den där svarta minisaken i början, han saknade sin storebror Ludde. Idag är de lika busiga och det är en fröjd att se Ruffe leka och busa med Truls på tomten.

1 kommentar: